Wij bouwen aan onze toekomst
Eind 2015 nam Westfort de compleet nieuwe slachterij in gebruik. Een slachterij waarin extra is geïnvesteerd in dierenwelzijn, betere vleeskwaliteit en duurzame energie-oplossingen. Begin 2019 startte Westfort met de bouw van fase twee, een volledig nieuwe uitsnijderij en uitbenerij. Aan deze nieuwe lijn wordt een invries- en vriesopslag gekoppeld. Na realisatie hiervan kan Westfort zich met trots een van de modernste en compleetste vleesbedrijven ter wereld noemen.

De keuze om alle nieuwe faciliteiten op één locatie te gaan realiseren levert een heel aantal voordelen op. Eén van de belangrijkste is dat we door deze centralisatie de interne logistiek enorm verbeteren. Daarnaast gaan de medewerkers werken met de nieuwste vleesverwerkingstechnologieën. Tenslotte kunnen klanten er zeker van zijn dat op de meest efficiënte wijze en volgens de hoogste standaarden aan hun producten wordt gewerkt. Hierdoor ontstaat een beter product, duurzamer geproduceerd volgens de hoogste standaard.

BREEAM-NL ambitie
Om de MVO doelstellingen van Westfort vleesproducten ook bij de nieuwbouw waar te maken, is al in de voorbereiding gekozen voor een projectaanpak volgens BREEAM-NL. De doelstellingen van BREEAM-NL voor o.a. energiezuinigheid, gezondheid, en de sociale aspecten passen naadloos op de MVO ambities van Westfort vleesproducten. In het bijzonder aan gezondheid, comfort, en sociaal belang hecht Westfort vleesproducten veel waarde.

In lijn met de verwachtingen die Westfort vleesproducten aan zichzelf stelt, met betrekking tot duurzaam ondernemerschap, leggen we voor de nieuwbouw de lat hoog. We hebben de ambitie om een minimale BREEAM-NL score van ‘’Excellent’’ te behalen.

Bekijk hier de onze BREAAM-NL case study.